Suunvuoro suojainalalta - uusi haastattelusarjamme

Nimi: Riina Kallio

Titteli: Myymäläpäällikkö

Työnantaja: IKH Espoo


Millainen koulutus sinulla on?

Olen suorittanut Liiketalouden perustutkinnon (Merkonomi) sekä baarimestarin erikoisammattitutkinnon aikuiskoulutuspuolella. 


Kuinka päädyit suojainalalle? Urapolkusi keskeisimmät vaiheet?

Tuttavani puhui minut ympäri, muutin Pohjanmaalta Vantaalle 2018 ja siitä lähtien on ollut kova palo oppia koko ajan uutta ja kehittää omaa osaamista sekä henkilökohtaisessa työssä, että myös muita ajatellen. 

Ilmaisin kiinnostukseni edetä urallani, eikä mennyt kauaakaan kun sain mahdollisuuden ottaa enemmän vastuuta toisessa myymälässä. Vuoden työskentelyn jälkeen sain ylennyksen myymäläpäälliköksi Espoon IKH:lla. Täällä sitä kehitetään työympäristöä jatkuvasti 


Mikä työssäsi inspiroi?

Työkaverit ja asiakkaat, sekä kehityksen näkeminen omasta työstä johtuen. 


Minkä alan ihmisten kanssa teet paljon yhteistyötä?

Pääsääntöisesti näen paljon rakennusalan ihmisiä, mutta paljon on myös mm. LVI- ja kiinteistöalan tuttuja! 


Mitä haluaisit vielä oppia?

Sijoittaminen olisi ihan kiva taito, vaatii kyllä hieman perehtymistä Lisäksi haluaisin oppia työssäni enemmän putoamissuojain-kokonaisuuksista!


Miten huolehdit omasta työturvallisuudestasi ja työssä jaksamisesta?

Työnantajamme huolehtii pääsääntöisesti työturvallisuudesta, itse täytyy vain noudattaa annettuja ohjeita. Jaksamista pystyn kontrolloida hyvällä suunnittelulla sekä tarvittaessa ottamalla itselleni aikaa. Tapaan usein suunnitella vapaa-ajan täyteen ohjelmaa, joten jos työ on ollut kuormittavaa, huolehdin että jää kuitenkin tarpeeksi aikaa palautua. Musiikki on myös suuri voimavara ja sitä tuleekin kuunneltua PALJON! 


Missä näet itsesi ja suojainalan kymmenen vuoden kuluttua?

Suojainala kehittyy älyttömästi joka vuosi, joten oletan sen menneen hurjasti eteenpäin. Vaatteet, kengät, putoamissuojaimet yleistyvät ja niistä tulee huomattavasti trendikkäämpiä myös ulkonäöllisesti. Myös kierrätetyt materiaalit sekä tekoäly varmasti lisääntyvät.

Itseni näen vahvasti mukana tässä kehityksessä niiltä osin, kun siihen voin vaikuttaa 


Mikä on mottosi?

Leuka pystyyn ettei kruunu putoo! 


Mikä työssäsi nauratti viimeksi?

Nauran päivittäin yhdessä työkaverien ja asiakkaiden kanssa, mutta ehkä kovimmat naurut tuo aina joku pieni moka omassa tai kollegan työssä Itselle pitää voida nauraa, ei elämä oo niin vakavaa! 

Kuva: Janina Kettunen Photography