Suunvuoro suojainalalta - 
aina ajankohtainen haastattelusarjamme

Nimi: Antti Leino

Titteli: HSE-johtaja

Työnantaja: Skanska Oy

Millainen koulutus sinulla on? Tekniikan lisensiaatti, Ympäristö- ja energiatekniikka, Tampereen teknillinen korkeakoulu

Kuinka päädyit työturvallisuusalalle?  Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen idea kolahti opinnoissa kovaa, miksi tehdä asiat kehnosti, kun ne voi tehdä myös fiksusti samalla vaivalla!

Mikä työssäsi inspiroi? Työssä inspiroi se jalanjälki mitä voi oman työn tulosten kautta nähdä. Hyvä turvallisuustaso tuo myös mielen hyvinvointia ja lisää työtyytyväisyyttä.

Mitä haluaisit vielä oppia? Haluaisin oppia vielä lisää kirjallista ilmaisua.

Miten huolehdit omasta työturvallisuudestasi ja työssä jaksamisesta? Oman elämän riskiprofiilissa liikenne ja vapaa-ajan harrastukset tuovat fyysisiä riskejä  ja työssä painottuu henkinen kuormittuminen. Tasapaino on löytynyt mielestäni hyvin riittävälle palautumiselle. Älykellon mittaukset 24/7 ranteessa auttaa ottaa iisimmin, kun menee liian kovaa.

Missä näet itsesi ja suojainalan kymmenen vuoden kuluttua? Uskon, että turvallisuusala ja teollisuus löytävät nopeasti tekoälyn mahdollisuudet. Kymmenen vuoden kuluttua tekoäly sparraa ja auttaa meitä useissa päätöksissä joka päivä.

Mikä on mottosi? Motto: Onnistuminen ja erehtyminen on inhimillistä.

Mikä työssäsi nauratti viimeksi? Viimeksi nauratti, kun siivottiin työpaikan arkistoa ja palasi mieleen mahtavia persoonia ja työtilanteita vuosien varrelta.